Özel İzmir Ortodonti Polikliniği

Bahçelievler Mahallesi İnönü Caddesi No:185/6B
Karabağlar/İZMİR
Tel:02322553434
Tel:05317893434
info@izmiortodonti.com.tr

27 Kasım 2013 Çarşamba

Ortodontik Tedavinin Faydaları

- Çapraşık ve kötü konumlanmış dişlerin, ne kadar fırçalanırsa fırçalansın, tam olarak temizlenmesi zordur. Mutlaka diş aralarında gıda artığı kalır. Genellikle arayüz çürüklerine ve dişeti hastalıklarına yakalanma riski yüksektir. Bu tür dişeti problemlerinde kemik kaybı ve dişlerin erken yaşta kaybedilme riski vardır. Ortodontik tedavi sonucunda çürük diş eti hastalıklarının oluşumu engellenmiş olur.

2- Kapanış bozukluklarına bağlı olarak da oluşabilen fonksiyonel sorunların (çene eklemi gibi) oluşumunu azaltmakta olup bu bozuklukların tedavisinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır.

3- Estetik kaygının giderilmesini sağlanır. Çapraşık dişler, estetik olarak istenmeyen bir görünüme sebep olurlar. Bu nedenle gülerken ağzın kapatılması ve rahat gülümseyememe çok karşılaşılan bir durumdur. 

Çeneler arası var olan iskeletsel maloklüzyonlar sonucu yüzde estetik kaybı meydana gelebilir ve hastalarda psikolojik problemlere neden olabilir.

4-Proteze hazırlık amacıyla ortodontik tedavi yapılabildiği gibi kimi zaman ortodontik tedavi sayesinde protez ihtiyacı ortadan kalkabilir.

5- Dişlerdeki düzelme, sadece estetik ve fonksiyonel yararlar sağlamakla kalmaz, çocukların, dişlerinin görünümünden dolayı duydukları psikolojik sıkıntıların da giderilmesine yardımcı olur.

Düzgün diş ve çeneler iyi bir yüz estetiğinin ve güzel bir gülümsemenin ayrılmaz parçasıdır.

6-Çiğneme,konuşma,solunum gibi fonksiyonlar düzenlenir. Malokluzyonlu bireyler, kapanış bozukluklarına bağlı olarak ısırma, çiğneme, solunum problemleri yaşarlar. Bu problemler vücudun çeşitli bölgelerinde pek çok soruna yol açabilirler.

7- Ortodontik tedavi sonucunda; güzel bir görünüme, sağlıklı diş ve dişetlerine, ve ekleme sahip olabilirsiniz. Ortodontik tedavi hayat kalitenizi yükseltmeye yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder