Özel İzmir Ortodonti Polikliniği

Bahçelievler Mahallesi İnönü Caddesi No:185/6B
Karabağlar/İZMİR
Tel:02322553434
Tel:05317893434
info@izmiortodonti.com.tr

27 Kasım 2013 Çarşamba

Ortodontide Pekiştirme Tedavisi

Ortodontik tedavi ile düzeltilmiş bozuklukların tedavi sonrasında korunma aşamasıdır. Bu tedavide amaç, düzgün konuma getirilen diş ve çenelerin konumlarının tekrar eski konumuna dönmemesi için dişlerin etrafında yeni kemik oluşumu ve kasların yeni konuma adaptasyonu için geçirilmesi gereken sürede düzgün konumları korumaktır. En az 6 ay veya 1 yıl olup, ömür boyu pekiştirme gerektiren tedaviler de olabilmektedir.
Hawley Plakları: En eski pekiştirme plaklarıdır. Bu plaklarda damakta akrilik bir kısım ve dişlerin üzerinde kalın bir tel bulunmaktadır. Tedaviye göre aktif Ortodontik tedavi sonrasında doktor tarafından belirlenen süre içerisinde takılmalıdır. Süresi azaltılarak bıraktırılır.
Essix Plakları: Günümüzde daha ince, rahat, şeffaf ve estetik olan Essix plakları tercih edilmektedir. Hasta kooperasyonu son derece iyidir. Belli olmadıkları ve konuşmayı etkilemedikleri için gün içinde de rahatça kullanılabilmektedir.
Sabit Retainerlar: Dişlerin iç yüzeyine yapıştırılan çok ince özel tel ile dişler birbirine bağlanır ve aktif ortodontik tedavi sonrasında dişlerin getirildiği yeni konumlarında yeni kemik oluşuncaya kadar çıkartılmaz. Hasta bu telden rahatsız olmaz. Çünkü hem dışardan gözükmez hem de içerden dili rahatsız etmez. Bu telin kalma süresi tedaviye göre değişmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder